Bedenk en ontwerp slim straatmeubilair voor de knelpunten op de stadscampus, dat ervoor zorgt dat mensen daar veilig kunnen samen komen, volgens de regels van de anderhalve-meter-maatschappij. Je kunt hierbij denken aan bankjes, tafels, borden, hekjes – zoals we die al kennen uit onze “normale maatschappij”, maar dan toegespitst op een veilig samenzijn. Hoe meer het meubilair de handhaving van de RIVM-regels “vanzelf in gang zet” bij de mensen, des te beter.

Nu ga je brainstormen! Verzin zoveel mogelijk ideëen, het kan niet gek genoeg. Elk idee is goed en schrijf je op. Pas daarna ga je de ideëen sorteren en filteren, totdat er één idee overblijft dat je wilt uitwerken.

Ik heb een idee voor een pad door het campus bedacht. Het pad is gemaakt van doorzichtige vierkante tegels die ingebouwde weegschalen hebben. Als je dan op een tegel staat merkt de weegschaal dat en veranderen alle tegels binnen 1,5 meter van kleur. Als je 1,5 meter afstand van de persoon voor je wil houden hoef je alleen naar de kleur van het pad te kijken. Het werkt met kleuren in plaats van alleen licht omdat dat beter zichtbaar is in de dag.

  • hoe ben je van start gegaan?

Door dingen te bedenken en kijken wat het beste idee is.

  • welke informatie had je nodig en hoe heb je deze verkregen?

Ik had geen informatie nodig.

  • wat was het meest onmogelijke idee/probleem/issue van vandaag?

Om iets te bedenken wat met technologie te maken heeft.

  • welke (deel-)resultaten heb je in de prullenbak gegooid?’

Ik wou eerst een bank maken maar daar kan je bijna niks mee.

  • met welke (deel-)resultaten ga je morgen verder?

Ik ga morgen nadenken hoe het er uit moet zien.