Nooit meer ontsmetten met dit corona meubilair?!

Inleiding

Deventer is net zoals veel andere steden niet voorbereid op de 1,5m maatschappij en daar gaan wij wat aan doen. Onze bank is de vorm van een klavervier en blend daarom goed in met de natuur en brengt geluk wat we in deze tijd had nodig hebben.

Waarom doen we wat we doen?

De corona uitbraak heeft ervoor gezorgd dat er 1,5m afstand gehouden moet worden van elkaar. Alleen is de stadscampus in Deventer hier niet op voorbereid. Ook zou het prettig zijn als de mensen een plek hebben om samen te kunnen komen op een veilige afstand.

De gevolgen van de 1,5m maatschappij verschillen bij elk gebied, maar op bij stadscampus Deventer zijn de gevolgen mogelijke besmetting. Als er niet op een veilige manier afgesproken kan gaan worden zal de verspreiding van covid-19 een nog groter probleem. Ook zullen de nu al bedachte oplossingen buiten niet kunnen gaan werken wegens de gure weersomstandigheden die in Nederland gelden. Daarom is het voor de stadscampus Deventer belangrijk dat er meubilair komt wat “corona proof” is.

Ons product

We hebben het al even kort over ons product gehad maar nu gaan we al onze keuzes uitleggen! We hebben voor een betonnen basis gekozen omdat het er mooi uit ziet, lang goed blijft en heel stevig is.

De zit gedeeltes zullen gemaakt zijn van Maple planken. Het is maple hout geworden, omdat het heel zacht is en de kleur is ook nog eens licht en warm. Het hout is ook bedekt met een laagje koper omdat koper[1] bacteriën en virussen dood dus dat is zeer efficiënt voor ons product.

We hebben vakken gemaakt in de middelste cilinder waar stopcontacten en tissues zitten. De stopcontacten om mensen meer te trekken om gebruik te maken van de corona-vriendelijke zit gelegenheden in plaats van de andere bankjes. Ook verstrekken we tissues voor de mensen die even aan hun gezicht willen zitten zonder bacteriën te verspreiden. Wij hebben NIET gekozen voor handgel omdat het schaars is en de zorg heeft alles nodig wat ze kunnen krijgen.

Boven op de cilinder bevindt zich een groot rond zonnepaneel wat het grootste gedeelte van de energie voor de stopcontacten gaan leveren. Als het een slechte zonnedag is zal er stroom van het net gehaald worden omdat het goedkoper is om mensen van stoom te voorzien dan ziekenhuis kosten omdat er niet op een corona vriendelijke manier gehandeld is.

Bankje met zonnenpaneel en houten zitplekken bedenkt met koper.

[1] https://www.nd.nl/cultuur/wetenschap/965610/ziekteverwekker-houdt-niet-van-koper