_Openbare ruimte inrichten

Documentatie

Hier tref je straks handige links met achtergrondinformatie.

De expert

Harro Wieringa

Sinds 2006 ben ik werkzaam als landschapsarchitect. Tijdens mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan bij diverse ontwerpopgaven in de buitenruimte. Deze projecten kenmerken zich door een interdisciplinaire aanpak waarbij naast de inhoud ook het proces en de communicatie van groot belang zijn. Tijdens projecten heb ik bewonersavonden, ontwerpateliers en werksessies geleid of bijgewoond. Hierbij heb ik gewerkt aan een verscheidenheid van projecten. Deze projecten variƫren in schaalgrootte, mate van detaillering (van visie tot uitvoeringsbegeleiding) en karakter (hoog stedelijk tot landelijk) van het gebied.

Als ontwerper zoek ik graag de koppeling tussen ambitie en haalbaarheid. Hierbij zoek ik binnen opgaven die combinaties waarbij creativiteit vernuft en beeldend vermogen (van de landschaps-architect) samenkomen met praktische haalbaarheid (van de ingenieur).