Safe Distance Travel

Door Timo & Nils van team-NT

Wij waren op het idee gekomen om een routeplanner te maken, deze hebben wij Safe Distance Travel genoemd.

Op basis van kleuren kan je de actuele verkeers-informatie zien om je te helpen een route te kiezen.

Groen = weinig verkeer
Oranje = matige hoeveelheid verkeer
rood = veel verkeer
Blauw = voetpad
Grijs = weg
Donker Groen = park
Donker rood = fietspad

  1. Als je de app opstart kom je op een digitale kaart waar de app laat zien waar het erg druk is in jouw buurt op basis van de locatie van jouw telefoon.
  2. Hierna kan je een locatie invoeren om heen te gaan en met welk vervoersmiddel, de applicatie zal dan een route berekenen om daar zo snel en veiligĀ  mogelijk te komen. Hoe veilig een route is wordt berekend door middel van de lengte van de straat, de hoeveelheid mensen en de aangeraden afstand van de overheid.
  3. Daarna zal de app meerdere route’s aangeven die snel en vooral veilig zijn voor het aangegeven vervoersmiddel.

Verdere Uitleg:

We wouden een app maken die mensen helpt met de nieuwe 1,5 meter samenleving en we dachten dat dit het meeste effect zou hebben. We kozen ervoor om de app meerdere route’s terug te laten geven om te zorgen dat het nergens te druk wordt. We willen ook graag een notificatie systeem hiervoor om te waarschuwen als de gekozen route te druk wordt en om een andere route aan te raden.

Doel: Het doel van deze apps is om personen snel en vooral veilig naar hun bestemming te brengen om het risico van het verkrijgen van het coronavirus te verminderen.Dit zal de druk op het zorgstelsel verminderen en zou de kans op een tweede uitbraak ook erg verminderen.