Leopard Cloud

Vandaag introduceren wij de nieuwe software Leopard Cloud, maar wat is dat nou precies?
Daarover gaan wij jullie meer vertellen: wat is het idee, de functie, het plan en hoe deze software moet gaan helpen in de 1,5 meter samenleving.

Het idee

Eerst willen wij graag uitleggen hoe wij op dit idee zijn gekomen. Wij zijn gaan denken in een heel breed aspect aangezien de 1,5 meter samenleving betrekking heeft tot iedereen, daarom kan dit ook voor mensen buiten het campus van belang zijn. Dus hebben wij de vraag gesteld wat iedereen tegenwoordig bij zich heeft. Een van de eerste antwoorden zal dan ook je smartphone zijn.

Ten tweede hebben wij gerealiseerd of dit mogelijk is in verband met de privacy wet. Uit veiligheid moet dit zodanig worden gebouwd zodat er niet zomaar even mensen kunnen meekijken, laat staan een backdoor maken.

En dan nu het idee: Wij gaan er vanuit dat tegenwoordig grotendeels van de mensen zijn of haar smartphone bij zich hebben. Daarnaast heeft elke moderne smartphone een Bluetooth/GPS/NFC functie. Met een van deze functies willen wij proberen de afstand te berekenen tussen telefoons, als dit niet accuraat kan, dan een geschatte afstand. Vervolgens als telefoons van verschillende eigenaren binnen de 1,5 meter worden gevonden, zal de politie of handhaving de situatie moeten gaan bekijken. Tegelijkertijd wordt het serienummer/ID van de telefoon opgeslagen in een database met de hoeveelheid waarschuwingen die deze telefoon heeft doorgegeven. Als dit dan meerdere keren per dag/week plaatsvindt op verschillende locaties kunnen wij er vanuit gaan dat deze persoon veel mensen ziet of op bezoek gaat wat in eerste instantie voorkomen moet worden.

Gebeurt dit te vaak? Laten we zeggen 3-5 keer in een korte periode zal er een boete geschreven moeten worden voor het overtreden van de regel. Tot slot, doordat het serienummer/ID én GPS locatie zijn gedeeld, kan deze persoon zeer gemakkelijk getraceerd worden door de politie of handhaving.

De functies

  • Er word om toestemming gevraagd van de locatie via Google Maps.
  • De software meet de locaties van alle telefoons op een bepaalde plek.
  • Als er meerdere telefoons binnen 1,5 meter worden gesignaleerd, dan word er een melding gestuurd naar de handhaving of politie.

De handhaving of politie kan dan de situatie gaan bekijken en eventueel boetes uitdelen.

De aanpak

Wij willen dit zodanig aanpakken dat grotendeels van de mensen, studenten die lid zijn van het campus de mogelijkheid hebben om dit uit te proberen. Nu moeten de handhaving en politie hier uiteraard aan meewerken en daarnaast niet op elk geval boetes, strafbladen gaan lopen uitdelen voor totaal geen rede aangezien dit nog wel eens voorkomt.
Dit vraagt om het uiterste van het uiterste, want wij kunnen ons voorstellen dat mensen hier voor en tegen zijn, maar uit eindelijk gaat het om het eindresultaat: De 1,5 meter afstand! Met daarnaast het stil staan bij de ouderen en de mensen die behoren tot de risicovolle groep.

Tot slot zijn wij op de hoogte dat dit idee niet perfect is of zelfs zodanig duidelijk gemaakt dat het ook goed klinkt.