Team Grapefruit heeft een simpel concept bedacht om mensen te ondersteunen in het houden van 1,5 meter afstand.

 

 

De Zoomer!
De Zoomer is een kleine handige sleutelhanger. De sleutelhanger zorgt ervoor dat mensen afstand nemen met een trilfunctie die werkt op Bluetooth. Als mensen te dicht op elkaar (1.5 meter) komen dan zal de hanger gaan trillen. Op die manier weten mensen wanneer ze te dichtbij zijn.
De Zoomers werken alleen op elkaar en slaan geen persoonlijke gegevens op of locaties. Zo zullen mensen zich ook meer op hun gemak voelen om de Zoomer te gebruiken.

De Zoomer kan de vorm nemen als armband, sleutelhanger. Je kan er erg veel kanten mee op door zijn kleine grootte!

De Zoomer kan worden uitgedeeld bij plekken waar het druk zou worden zoals: treinstations, winkelstraten en supermarkten. Deze kan je na afloop van gebruik weer inleveren. Of mensen kopen hun eigen Zoomers.

Team Grapefruit heeft meerdere bedrijven gevraagd naar de kosten van dit apparaatje, deze kunnen oplopen tot wel 10.000 euro.
Als ze massaal verkocht zouden worden naar bedrijven en normale gebruikers, kunnen we de kosten van het apparaatje terug verdienen. Uiteindelijk is het niet de bedoeling dat we winst maken, maar dat we de mensen ondersteunen.

Naast ons onderzoek hebben we ook een simulatie gemaakt waarbij we kunnen aantonen hoe het gedrag van de mensen potentieel kan veranderen met de Zoomer. Dit product kan zeker de mensen ondersteunen en heeft erg veel potentie.

Link naar simulatie!
https://fafanury.itch.io/zoomer-prototype