Tijd om het idee uit te werken in een prototype. Ga aan de slag en breng het idee tot leven. Maak storyboards, mockups, schrijf code, schroef, soldeer en timmer, maar houd het simpel! Zorg dat je dingen snel kunt aanpassen, maar maak wel iets dat recht doet aan je idee.

 

(Ik ben geen ontwerper en ik ben ook niet goed met dingen maken en ontwerpen dus wat ik zeg zou fout kunnen zijn of onmogelijk kunnen zijn.)

 

Dit is de uitleg voor het prototype van wat ik had bedacht, morgen ga ik proberen een ontwerp te maken:

Hoe gaat het er uitzien?

Voor mijn idee wordt het pad 2 meter breed en zijn de tegels 0,4m breed. Dan kan je vijf tegels naast elkaar plaatsen.

Waarom zijn het vijf tegels?

Het zijn er vijf omdat je er niet te weinig en niet te veel moet hebben. Als er te weinig tegels zijn dan verandert het pad niet gedetailleerd genoeg van kleur en als er te veel zijn dan is het misschien te duur en te moeilijk om te maken daarom heb ik voor vijf tegels in de breedte gekozen.

Hoezo is het pad twee meter breed?

Dat is zodat je 1,5 meter afstand van de persoon die naast je loopt kan houden. Ik ben weet niet zeker of dit gaat passen (of te klein is) is maar dan kan je wel afstand houden.

Hoe gaat het van kleur veranderen?

Het hele pad is verbonden en wordt bestuurd door eén apparaat of computer (misschien kan dit nog slimmer). Als een tegel gewicht registreert dan veranderen alle tegels binnen 1.5 bijvoorbeeld van zwart naar blauw. Zwart is dan de kleur als er niemand opstaat. Dat kan gewoon gedaan worden door de lamp in de tegel uit te zetten, dat bespaart stroom.

In elke tegel zit dan een gekleurde lamp die aangaat als het een signaal krijgt (of het kan met een normale lamp waar een gekleurd doorzichtig laagje op zit maar ik weet niet precies hoe dat zou werken).

De tegel is van een stevig doorzichtig materiaal dat niet krast, het kan niet zo dun zijn als een normale tegel omdat het verbonden moet zijn met de andere tegels en er een licht in moet.

Het wordt dan iets als de bovenstaande afbeelding maar dan kan je er natuurlijk niet doorheen zien omdat er een laagje in zit dat licht erdoorheen laat maar wat niet transparant is. Het wordt ook iets kleiner en waterdicht.

Hoe meet je of iemand op een tegel staat?

Ik heb rondgezocht maar ik kon geen goede manier vinden om dat de doen als je dan ook de vloer wil zien. De manier die ik had gevonden was met matten die druk meten maar die moet je over je vloer leggen en dan kan je het gekleurde pad niet meer zien. Er is vast wel een goede manier om dit te doen maar ik weet niet genoeg over dit soort dingen.

 

Vragen:

  • hoe ben je van start gegaan?

Ik heb een voor eén alles opgezocht en opgeschreven in een word document.

  • welke informatie had je nodig en hoe heb je deze verkregen?

Ik had informatie over gekleurde lampen, doorzichtige vloeren, informatie over paden en tegels en druk op vloeren meten.

  • wat was het meest onmogelijke idee/probleem/issue van vandaag?

Om te bedenken hoe het allemaal moet werken, ik ben geen ontwerper en ik ben ook niet ervaren met het zelf maken en bedenken van techniek. Het lukte ook niet om een onopvallende manier te vinden of iemand op een vloertegel stond.

  • welke (deel-)resultaten heb je in de prullenbak gegooid?

Het idee om het meerdere kleuren te geven, dit kan misschien nog wel maar het is niet makkelijk en duurder.

  • met welke (deel-)resultaten ga je morgen verder?

Alles wat ik in dit document beschreven heb, morgen ga ik een ontwerp proberen te maken. Ik weet niet of dat lukt want normaal maak ik alleen websites en heel simpele applicaties.