Onze empathize, define en ideate fase van Team Rona

Doelgroep

Wij hebben vastgesteld dat de meeste gebruikers van de stadscampus studenten en werknemers  {1} zijn. Er zijn niet extreem veel wooncomplexen dus hoeven we daar niet meer rekening mee te houden dan normaal gezien het geval was. De doelgroep is daar aanwezig omdat ze daar op school zitten, een baan hebben of voor hun vermaak.

Waarom nemen we maatregelen?

De corona uitbraak heeft ervoor gezorgd dat er 1,5m afstand gehouden moet worden van elkaar. Alleen is de stadscampus in Deventer hier niet op voorbereid. Ook zou het prettig zijn als de mensen een plek hebben om samen te kunnen komen op een veilige afstand.

De gevolgen van de 1,5m maatschappij verschillen bij elk gebied, maar op bij stadscampus Deventer zijn de gevolgen mogelijke besmetting. Als er niet op een veilige manier afgesproken kan gaan worden zal de verspreiding van covid-19 een nog groter probleem. Ook zullen de nu al bedachte oplossingen buiten niet kunnen gaan werken wegens de gure weersomstandigheden die in Nederland gelden. Daarom is het voor de stadscampus Deventer belangrijk dat er meubilair komt wat “corona proof” is.

Onze oplossing?

Ons idee was om een betonnen bank te maken in de vorm van een klavervier. De zitvlakken zijn maple houten planken bedekt met een laagje koper. Ook hebben we in het midden een zonnepaneel geplaatst zodat de banken voorzien zijn van oplaadpunten om het gebruik ervan aantrekkelijk te maken. Voor de corona maatregelen zullen er ook zakdoekjes en een prullenbak aanwezig zijn.

We hebben een klavervier form gebruikt omdat er dan 4 mensen kunnen zitten met gepaste afstand maar ook omdat het een ronde natuur vorm is. Maple is de houtsoort geworden omdat het zacht en heel licht van kleur is. Alleen zullen we dat niet zien omdat over de zitplekken een laagje bewerkt koper zit omdat koper bacteriën dood. Het is bewerkt omdat koper anders vergroent en het is makkelijker af te nemen zo.

[1] https://www.destentor.nl/deventer/plan-voor-stadscampus-tegenover-deventer-station~ace5584d/

Bankje met zonnenpaneel en houten zitplekken bedenkt met koper.